actief in amsterdam

Naast mijn werk als Iokai shiatsutherapeut geef ik als gekwalificeerd Vijnana yogadocent lessen en workshops op verschillende locaties in Amsterdam. In mijn werk integreer ik kennis en ervaringen uit beide disciplines, waardoor ze elkaar verrijken en versterken.

marta font

Tegelijk met mijn studie filosofie aan de universiteit van Barcelona voltooide ik in de jaren negentig een dansopleiding. Na een korte maar intensieve carrière als professioneel danser verhuisde ik naar Amsterdam, waar mijn werk een sociale dimensie kreeg in theaterprojecten met kinderen en jongeren bij de Stichting Beestenbende.

lichaam & geest

De wereld van de ideeën en die van het lichaam waren in mijn jeugd altijd strikt gescheiden domeinen. Door mijn kennismaking met yoga leerde ik hoe die twee werelden in elkaar kunnen overvloeien: in deze meditatieve vorm van bewegen leiden filosofische inzichten tot een praktisch begrijpen, en andersom. Bij Teresa Caldas en Dona Holleman in Amsterdam begon ik in 2001 aan de opleiding tot Vijnana yogadocent, die ik in 2005 afrondde. Sindsdien heb ik bij Orit Sen-Gupta mijn kennis van yoga verdiept en mij de Vijnana yogatraditie eigen gemaakt.
Toen ik zelf ging lesgeven, werd ik me ervan bewust dat ik graag een-op-een werk en bovendien behoefte had aan medische kennis om iemand goed te kunnen begeleiden of te helpen bij klachten. In de zoektocht die hierop volgde, kwam ik met Iokai shiatsu in aanraking. Hierin vond ik een nieuwe bron van inspiratie.

medische kennis uit oost en west

Shiatsu combineert allerlei elementen die me inspireren: bewust bewegen, medische kennis uit West en Oost, aandachtige aanraking vanuit stilte, en contact met mensen. In 2010 studeerde ik af aan de Amsterdamse school voor Iokai Shiatsutherapeuten en sindsdien heb ik mijn eigen shiatsupraktijk in Amsterdam.
Wat mij motiveert als behandelaar is dat ik met shiatsu hulpmiddelen kan aanreiken die bijdragen aan de terugkeer naar een natuurlijke balans: fysiek, geestelijk en emotioneel. Via de taal van het lichaam geef ik ondersteuning aan mensen in hun eigen unieke ontwikkelingsproces. Tijdens dit proces leert de behandelde zelf zijn of haar welzijn te bevorderen en ziektes of stress te voorkomen.