wat is shiatsu?

Shiatsu is een vorm van manuele therapie die Oosterse en Westerse medische inzichten combineert. Shi-atsu is Japans en betekent letterlijk “vinger-druk”. Drukpuntmanipulatie is een van de technieken die tijdens de behandelingen gebruikt worden om de gezondheid van lichaam en geest te bevorderen en klachten te behandelen.

subtiel en krachtig

Shiatsu is zowel subtiel als krachtig. De techniek vereist van de therapeut een luisterende, alerte benadering. Zo kan voortdurend worden ingespeeld op de verschillende reacties van het lichaam. Door de fijnzinnige aanrakingen geeft het ondergaan van shiatsu een bijzonder weldadig gevoel. Het geeft je ontspanning en vitaliteit. Dit positieve gevoel neem je mee, ook na afloop van de behandeling.

iokai shiatsu

Ik beoefen Iokai shiatsu, een stroming die shiatsu verbindt aan principes uit de traditionele Chinese geneeskunde. Iokai shiatsu wordt ook wel meridiaanshiatsu genoemd, omdat de behandeling gericht is op de stimulatie van bepaalde meridianen of energiebanen in het lichaam.
www.iokai-shiatsu.org

doel shiatsu

Het doel van Iokai shiatsu is om niet alleen bestaande klachten te genezen of te verlichten, maar om ook het wezen en de oorzaken ervan te begrijpen en zo het terugkeren van klachten in de toekomst te voorkomen. Therapeut en patiënt werken in dit proces met elkaar samen.